Behandelingen door Paul Heijer

Onze soorten behandelingen

Heeft u pijnklachten?

Onze praktijk heeft verschillende behandelvormen:

  • Acupunctuur
  • Orthomoleculaire geneeskunde
  • Fysiotherapie
  • AdemVitaal
  • Manuele therapie

Effectieve therapievormen voor het verbeteren van uw gezondheid

Verzorgingsgebied van Driebergen, Zeist, Culemborg en omstreken

Acupunctuur

Heeft u pijn klachten zoals rugklachten, schouderklachten, nekpijn, spanningshoofdpijn, migraine, tennisarn. Heeft u psychische klachten zoals depressie, angsten, concentratie en geheugen stoornissen. Wilt u afvallen en gezond en fit worden? Acupunctuur kan u hierbij helpen!
Acupunctuur is de oudste geneeswijze die er is en tot op de dag van vandaag nog steeds in ontwikkeling.
In die zin is de term alternatief voor deze vorm van geneeskunde dan ook misplaatst.
Met grote regelmaat worden er nieuwe wetenschappelijke  ontdekkingen gedaan.
Ook in het minder bekende ooracupunctuur zijn de bevindingen significant.
Lees meer over onze behandeling >>>

Orthomoleculair

Gaat er iets fout in mijn stofwisseling zodat ik problemen met mijn gezondheid krijg?
De orthomoleculaire geneeskunde kan u zonder bijwerkingen, verder op weg helpen. Orthomoleculaire geneeskunde gaat uit van de stoffen die een mens nodig heeft om goed en gezond te functioneren. Visolie is belangrijk voor de hersenen en mentaal functioneren. Magnesium is belangrijk voor geestelijke en lichamelijke ontspanning. Vitamine K2 is belangrijk bij het voorkomen van kalkafzettingen rond de vingergewrichten. Vitamine D helpt hart en vaatziekten te voorkomen. Vitamine B12 kan het energiepeil verbeteren. Curcuma helpt tegen bepaalde ontstekingen. Zink en vitamine C ondersteunen het immuunsysteem. En zo kunnen we nog een hele tijd doorgaan..
Lees meer over onze behandeling >>>

Manuele therapie

Heeft u last van gewrichtstijfheid en blokkerende gewrichten. Heeft u pijn in nek of rug?
Manuele therapie biedt dan vaak de oplossing. Er bestaan verschillende vormen van manuele therapie. Wat in de volksmond de kraker wordt genoemd is manuele therapie. Alleen zijn er enorme verschillen. Er bestaan vormen die nogal stevig van aanpak zijn en andere vormen zijn weer subtieler. De methode die in mijn praktijk toegepast wordt is die van de methode Marsman. Een milde techniek die niet uit is op het "kraakeffect" maar wat wel kan plaatsvinden als er een blokkade opgeheven moet worden..
Lees meer over onze behandeling >>>

AdemVitaal

Last van opgejaagd gevoel, duizeligheid, concentratieproblemen, vermoeidheid?
Je kan er vanaf komen door je ademhaling gunstig te beinvloeden. AdemVitaal maakt gebruik van het geleidelijk veranderen (moduleren) van het tempo van de ademhaling en heeft invloed op de tijdsduur van de in en uitademing. Deze methodiek noemen we ademmodulatie therapie. Er wordt gebruik gemaakt van een CD met audiosignalen die exact aansluit bij jouw persoonlijke niveau.
Lees meer over onze behandeling >>>

Fysiotherapie

Last van spieren en gewrichten?
Fysiotherapie is voor velen de oplossing. Behandelingen bestaan uit massage, oefentherapie, manuele therapie volgens methode Marsman en verder pas ik dry needling toe.
Lees meer over onze behandeling >>>