Veel gestelde vragen over AdemVitaal

Er zijn twee verschillende vormen van ademoefeningen, wat is het verschil en zou ik ze allemaal moeten doen?

Er zijn verschillende vormen zodat u kunt kiezen. Kies de begeleiding die u prettig vindt, met of zonder gesproken woord. De meeste mensen wisselen de verschillende begeleidingen af.

Hoe lang moet ik de oefeningen doen?

Iedere sessie duurt een ongeveer 20 minuten maar u kunt natuurlijk de sessie afbreken wanneer u maar wilt. Het algemene advies is om het minimaal 7 minuten te doen. Voor de mensen met een veel te snelle ademhaling duurt het langer voordat het gewenste adempatroon is bereikt. Wat voor niveau u ook heeft, het wordt altijd duidelijk aangegeven wanneer het gewenste ademritme bereikt is.

Hoe vaak moet ik de oefening doen?

Één maal per dag is voldoende om merkbaar resultaat te hebben. Kijk welk moment van de dag voor u het prettigst is.

Hoe moet ik de oefeningen doen?

Het kan zittend, het kan liggend, in de trein en het kan zelfs als u een wandeling maakt. De ademvitaal werkt nog beter wanneer je er positieve gevoelens aan toevoegt. Uit onderzoek is gebleken dat het verbetering brengt in de hormoonhuishouding. Het stresshormoon cortisol daalt en DHEA neemt juist toe. DHEA is het hormoon wat veroudering vertraagd en vermoeidheid tegengaat.

Wat is het verschil met meditatie?

Dit is meer dan meditatie alleen. De aandacht is gericht op de tonen die de ademhaling sturen waardoor de hersenstam gestimuleerd wordt. Dat is de adem modulatie. Doordat u niet aan het tellen bent maar aandachtig aan het luisteren vindt er extra ontspanning in hersengebieden plaats, precies zoals bij meditatie. U profiteert dus ook van de voordelen die meditatie oplevert zoals:
Normalisatie van hormonen zoals beta-endorfinen, cortisol, adrenaline.
Betere samenwerking tussen linker en rechter hersenhelft.

<< terug naar AdemVitaal