Behandeling manuele therapie

Manuele therapie

Er bestaan verschillende vormen van manuele therapie. Wat in de volksmond de kraker wordt genoemd is manuele therapie. Alleen zijn er enorme verschillen. Er bestaan vormen die nogal stevig van aanpak zijn en andere vormen zijn weer subtieler. De methode die in mijn praktijk toegepast wordt is die van de methode Marsman. Een milde techniek die niet uit is op het "kraakeffect" maar wat wel kan plaatsvinden als er een blokkade opgeheven moet worden. Methode Marsman is een voorloper van methode Van Der Bijl, één van de methoden die in Nederland wordt toegepast. Het gaat uit van te sterk ontwikkelde voorkeurshouding en beweging waardoor er klachten ontstaan door lokale overbelasting.

Deze methode is vrij basaal. Voor de meer ingewikkelde problemen van de wervelkolom en andere gewrichten werk ik intensief samen met Meine Veldman. Orthopedisch manueel therapeut, werkzaam in Bilthoven en Groenekan.
Bij het doorbreken van klachten behandelen wij vaak op dezelfde dag. Eerst een behandeling manuele therapie bij Meine en vervolgens dezelfde dag bij mij met acupunctuur. eerst de blokkade opheffen en vervolgens de pijncirkel doorbreken en voorkomen van sterke nareacties. Behandelingen op één en dezelfde dag noemen wij dan een combinatie behandeling.

<< terug naar het overzicht behandelingen