Een juiste diagnose, een juiste werkwijze

Wil je een effectieve behandeling geven, dan zal je een werkbare diagnose moeten hebben.

Een prikkelbaar darm syndroom zegt niet echt veel. Het wordt concreter als er een parasiet gevonden is. Een RSI klacht wordt pas behandelbaar als de exacte irritatie gebieden in kaart zijn gebracht. Om maar twee voorbeelden te noemen.

Een diagnose moet vertaald worden naar een werkdiagnose en daarvoor zijn er verschillende invalshoeken nodig: Naast het intake gesprek, het lichamelijk onderzoek. Hoe langer een behandelaar klinische ervaring heeft opgedaan, hoe vlotter de kern van het probleem wordt gevonden. Prettig is het dan ook als je niet allerlei onnodige vragenlijsten moet invullen en onnodige onderzoeken moet ondergaan.

Specifieke technieken waar ik verder gebruik van maak, is het meten van de VAS. 
Het Vasculair Autonome Signaal, dat via de polsslag zinvolle informatie kan geven.

Verder maak ik gebruik van de “Pointoselect”, een elektronisch hulpmiddel om de exacte locatie van acupunctuurpunten te vinden.

Soms stuur ik een vragenlijst op om mogelijke oorzaken vast te stellen of juist uit te sluiten. Ook kunnen bloedbepalingen van vitaminen en mineralen van nut zijn.

Ik maak gebruik van de diensten van twee laboratoria, die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van ontlasting onderzoek. Dit zijn RP Sanitas Humanus en het MGlab & Advies. Het traceren van parasieten e.a. is bij veel aandoeningen belangrijk.

Tenslotte kunnen we niet meer om SMART DNA heen. We onderzoeken van de belangrijkste lichaamsprocessen die door de erfelijke informatie codes aangestuurd worden. Dit is echt behadeling op maat, zowel curatief als preventief. Bij de ene persoon werkt matig alcohol gebruik zeer gunstig op de cholesterol balans terwijl bij een andere persoon het absoluut averechts werkt. Dit is slechts één voorbeeld van een behandeling op maat. De tijd van "one size fits all" zoals de reguliere geneeskunde dit graag in stand houdt, heeft zijn beste tijd gehad. Dit is de geneeskunde van de toekomst. Wil je meer weten over SMART DNA? Klik dan hier >>>.