Testimonials

Ervaringen acupunctuur behandelingen

Klik om direct een persoonlijke ervaring te zien tip: Hoe ervaren bezoekers de acupuntuur behandelingen, klik hier voor de video-reacties >> Klik om direct een persoonlijke ervaring te zien

Aangezichtspijn

Twee jaar geleden een scheur in de halsslagader (carotis dissectie) opgelopen met chronische aangezichtspijn als gevolg. Conventionele geneeskunde kon mij niet helpen. Na enkele behandelingen volledig pijnvrij door ooracupunctuur bij Paul Heijer. Jacqueline van Wammerdam.

Hartklachten

Hier in vogelvlucht mijn verhaal.

In 2010 kreeg ik last van hartflutteren, na veel onderzoeken o.a een catheterisatie kreeg ik een ablatie. Direct na de ablatie kreeg ik andere klachten, pijn en druk op mijn borst tinteling in mijn arm,lip en kin.
Het was zo erg dat ik zelfs de autogordel niet meer om kon, die drukte te veel.
Toen begon de zoektocht naar een oplossing voor mijn probleem.
Eerst de cardioloog, andere medicatie, harttesten, fysiotherapie, ademhalingstherapie.
Naar de longarts, inspanningstesten,naar de maag-lever-darm arts en de reumatoloog.
Scan van mijn nek, spuiten in mijn borst maar nog steeds geen resultaat.
Ik ben geadviseerd om naar Paul Heijer te gaan voor acupunctuur.
Na de eerste behandeling al was de druk weg, wat een opluchting
Na de tweede behandeling was de pijn weg, en dat is inmiddels al 8 weken zo en het lijkt erop dat het definitief over is. Wat een rust in mijn lichaam

Aart Bakker Utrecht.

Prikkelbaar darm syndroom

Van kleins af aan had ik al last van hevige buikpijnen. Naarmate ik ouder werd, werd dit helaas erger. Op mijn achttiende was het zelfs zo erg dat ik een half jaar van mijn studie heb moeten missen door de erge buikpijn. Door de artsen werd ik bestempeld als iemand met een prikkelbaar darmsyndroom. Toch bleef de buikpijn aanhouden en ben ik terecht gekomen bij meneer Heijer. Door middel van acupunctuur is mijn buik volledig tot rust gekomen en kan ik eindelijk, na 3 jaar altijd moe en lusteloos te zijn geweest van de pijn, weer normaal functioneren. Daarnaast hebben we samen gekeken naar waar ik wellicht allergisch voor kon zijn. Bij mensen met een prikkelbaar darmsyndroom wordt vaak aanbevolen om veel bruin brood te eten. Dit is echter juist niet de oplossing. Bij mij zijn bruin brood en melk uit den boze. Na een half jaar acupunctuur voel ik me fitter en heb ik vrijwel nooit meer last van buikpijn. Mijn omgeving ziet me als een totaal ander mens.
 
Ik wil u heel hartelijk bedanken voor al het goede werk dat u met mij verricht hebt.
Mede dankzij u kan ik in september naar Curacao vertrekken voor een half jaar stage in het buitenland. Dit had ik met mijn klachten voordat ik bij u kwam nooit kunnen doen.

anoniem

Carpaal tunnel syndroom

Ruim 12 jaar geleden kreeg ik last, aanvankelijk in beperkte mate, van tintelingen in mijn vingers. In eerste instantie ben ik onder behandeling geweest van een fysiotherapeut en in een later stadium van een mensendiecktherapeute. De resultaten waren redelijk tot goed. Naarmate de jaren vorderden kreeg ik echter steeds meer klachten. Uiteindelijk ben ik door de huisarts doorverwezen naar de neuroloog. Deze stelde de diagnose: carpaal tunnelsyndroom. De door hem aangedragen oplossingen waren nogal ingrijpend van karakter. Daarom ben ik verder gaan zoeken naar mogelijke andere (alternatieve) oplossingen. Acupunctuur leek een goed alternatief en ik ben terechtgekomen bij Paul Heijer Acupunctuur Zeist. Al na een paar behandelingen had ik duidelijk minder klachten. Uiteindelijk zijn mijn klachten na ongeveer 8 behandelingen bijna volledig verdwenen. Voor mij is deze acupunctuurbehandeling een eyeopener geweest.

Klaas de Weerd, Wageningen

Hoofdpijn

Na een aanrijding had ik heel veel last van hoofdpijn en concentratie problemen, waardoor ik niet goed kon functioneren op school. Op reguliere wijze leverde vermindering van de klachten helemaal niets op. Na 6 behandelingen met acupunctuur heb ik totaal geen hoofdpijn meer en kan ik me ook weer goed concentreren.

Karen Westerman, Zeist

Pijn

Nadat ik in het reguliere medische circuit naar huis was gestuurd met de mededeling: Wij kunnen niets meer voor u doen dan alleen symptoom en pijn bestrijding; ben ik op zoek gegaan naar hulp via acupunctuur. De vele medicatie, die ook nog eens stevig werd opgevoerd, stuitte mij tegen de borst. Door behandeling met acupunctuur trad na 3 behandelingen al een duidelijke vermindering van mijn pijn op! Dit terwijl ik al meerdere jaren met mijn gezondheid aan het tobben ben. Zelfs operaties mochten niet het gewenste resultaat opleveren. Mijn klachten zijn niet geheel weg, maar mijn medicijngebruik is drastisch verminderd en mijn algehele welbevinden is verbeterd!
Marian van Engelen, IJsselstein

Overgewicht en vitaliteit

Mijn klachten: Overgewicht, zorgen om gezondheid. Op zoek naar prettige,
structurele manier om af te vallen bij acupuncturist terechtgekomen.

Behandelmethode door acupuncturist:

  1.  Oor-acupunctuur om organen positief te stimuleren, zoals bijvoorbeeld het verminderen van hongergevoel en het stimuleren van vetverbranding. Metingen in oor op verschillende orgaanfuncties.
  2.  Kennisoverdracht over werking menselijk lichaam; bijvoorbeeld over spijsvertering, reserves. Maar ook over de achtergrond van ons huidige voedsel en eetgedrag.
  3.  Voedingsadvies op maat; een structurele verandering in eetgedrag biedt een hoge slagingskans om het doel (in mijn geval een gezond gewicht) te bereiken.

Resultaat:

  1. Gewichts-afname van 112 kilo eind december 2008 naar zo'n 89 kilo half mei 2009.
    Doel = 85 kilo.
  2.  Meetbare verbetering van verhouding spier - vet.
  3.  Meetbare verbetering van vochthuishouding.
  4.  Meetbare verbetering van verschillende orgaanfuncties.
  5. Verbetering van uithoudingsvermogen en fitheid.

Mijn conclusie:
De behandelmethode, met als uitgangspunt de oor-acupunctuur en haar meetbare waarden, is voor mij een betrouwbare en effectieve manier gebleken om af te vallen en blijvend gezonder te worden.

Aart Smid, Zeist

Fibromyalgie

Mijn specialist heeft mij in verband met de klachten ten gevolge van de fibromyalgie naar mijnheer P. Heijer verwezen. Ik ben door de behandeling weer in staat om te gaan werken en voel me beter, dan voorheen het geval was. Ik heb hiervoor namelijk 7 jaar in de WAO gezeten en ik werk nu sinds augustus 2007 weer.
Opmerkelijk is het dat door het zetten van een naald de pijn vrijwel direct weg kan trekken. Bekend is bij fibromyalgie dat de klachten zich steeds weer op een andere plek kunnen voordoen. Dus een behandeling in 1 keer om van de klacht fibromyalgie af te zijn is niet goed mogelijk. Bij fibromyalgie spelen veel klachten een rol en vooral het helder kunnen nadenken was een tijd niet goed mogelijk. Echter door de acupunctuur werd dat wel weer mogelijk.

Ineke de Graaf, Breukelen

Psoriasis

Acupunctuur gebruiken bij een huidprobleem? Waar ik vanaf wilde is de zalf die gebruikt wordt bij psoriasis. Mijn huid werd alleen maar dunner. Na een aantal maanden bij Paul Heijer onder behandeling te zijn geweest ben ik nu vrij van psoriasis. Naast de acupunctuur heb ik ook een aantal supplementen geslikt die mijn huid verbeterde. Wellicht dat het kan terugkomen, maar dan weet ik waar ik moet zijn. Geen zalf meer, maar acupunctuur.
Sonja van den Berg, Leusden

Hooikoorts

Eerst kon ik in de zomer bijna niet naar buiten, omdat ik verschrikkelijke hooikoorts had. Nu kan ik na al twee behandelingen gewoon buiten lopen zonder dat ik iets merk. Ik begin ook langzaam te merken dat het bij huisdieren enorm verbeterd is.
Ik ben na slechts twee behandelingen al zo enorm verbeterd, terwijl ik hier in de reguliere zorg al minstens 12 jaar mee loop!

Denise Symons, Bilthoven

Fibromyalgie

Jaren getobd in de reguliere geneeskunde met de mededeling, dat je er mee moet leren leven als je fibromyalgie hebt. Ik kon ook niet meer werken en zat dan ook in de WAO. Na de herbeoordeling ben ik gaan werken als taxi chauffeur. Na 1,5 jaar ging het echt niet meer en heb mij dan ook weer ziek gemeld. Ik heb daarna 1,5 jaar in de ziektewet gezeten.
In januari 2008 ben ik bij acupuncturist Paul Heijer terecht gekomen. Al snel kreeg ik wat meer energie en de pijn werd geleidelijk minder. Na een half jaar behandelingen met acupunctuur en supplementen kon ik weer aan de slag en werk ik weer fulltime.

Erwin Steigerwald, Vleuten

COPD

Als kind (3 jaar) had ik astmatische bronchitis. Toen die tijd vol gestopt met penicilline. Verder veel last gehad van darmen. Daarnaast geen gezond leven en veel medicijnen gekregen bij elke klacht bij de dokter. Door veel benauwdheid vele antibiotica gehad. Op latere leeftijd voor mijn astma medicijnen, Ventolin en Becotide gekregen. Verder heb ik door pijn veel aspirine gehad. Allerlei allergieen en schimmels opgelopen en allemaal zalfjes gekregen van de dokter. Niets hielp, want de klachten kwamen elke keer terug.
Nu wordt ik behandeld door Paul Heijer en zijn mijn astma klachten verdwenen. Ik gebruik geen medicijnen meer. Ik gebruik niet tot nauwelijks aspirine. Ik eet gezond. Mijn darmen werken veel beter en ik kom niet meer bij de dokter.

Puck Wagenberg, Utrecht

Migraine

Mijn leven werd bepaald door de migraine. Ik kon en moest daar alles om heen plannen. Vaak kwam het natuurlijk op de meest ongunstige momenten. Mijn gezinsleven, maar ook mijn jeugd heeft hier enorm onder geleden. Ik was enorm vaak ziek. Ik kon dan ook niets. De onderzoeken hebben nooit resultaat opgeleverd. Altijd maar kwakkelend, te weinig energie, ik was een klein en zielig vogeltje. Met vlagen ging het soms beter. Door de acupunctuur ben ik van mijn migraine af! Dit heeft mijn leven zo drastisch veranderd dat ik nu een leven heb. Dat ik kan leven, een zaak kan runnen, een gezin kan draaien en niet meer afhankelijk ben van mijn ziekte en daarmee van heel veel andere mensen die altijd voor mij moesten zorgen als ik uitviel. Ik ben mijn acupuncturist Paul Heijer echt zo dankbaar dat hij mijn lichaam in balans houdt, en dat ik daardoor een prettig leven heb!
Bianca Niessen, Amerongen

Overgewicht en diabetes

Na de geboorte van onze jongste dochter, lukte het mij maar niet om de kilo's kwijt te raken.
Wat ik ook probeerde, hield het niet vol, er kwamen kilo's bij of mijn suikerspiegel schommelde behoorlijk.
Ik ben had al diabetes (insuline-spuiten} en ook nog overgewicht! De knop ging om, dit is niet gezond ik wil mijn 2 dochters op zien groeien!
Via een kennis hoorde ik over acupunctuur. Zou dat ook wat voor mij zijn, heb wel 2 problemen. Dus eerst maar eens mailen.
Paul reageerde direct en positief, geen probleem, hij kan me helpen met afvallen en zelfs mijn diabetes. Dus ik had nog hoop!
Al is er maar 10 kilo af, voor de feestdagen.
Nu 9 weken later, ben ruim 12 kilo lichter en spuit zelfs geen insuline meer.
Dit dankzij ooracupunctuur, voedingsadvies, vitamine D druppels, een natuurlijk middel om mijn bloedsuikerspiegel normaal te krijgen maar vooral door een prettige en vertrouwelijke begeleiding van Paul.
Al na 9 weken kan ik zeggen: "IK HAD 2 PROBLEMEN!"

Miranda de Vries- Tazelaar, Amerongen

Vermoeidheid

Na een klein jaar te hebben rondgelopen met diverse klachten, welke in het ziekenhuis niet verklaard konden worden, ben ik via de huisarts bij Paul Heijer terechtgekomen. Na een grondig intakegesprek heeft Paul mij leefregels (voeding en beweging) geadviseerd, voedingssupplementen voorgesteld alsmede een aantal malen acupuntuur toegepast. Binnen een week of 4 was er al merkbaar verbetering in mijn algehele conditie: Ik had elke dag hoofdpijn en dat is nu vrijwel over, de vermoeidheid is stukken minder, mijn stemming is veel beter en ik heb veel meer zin om aktief bezig te zijn. De combinatie heeft voor mij heel goed gewerkt.
Martin van Dongen, Zeist

Migraine en cluster hoofdpijn

Jarenlang heb ik last gehad van ernstige hoofdpijnklachten. Gedurende een periode van 4 jaar met uitgebreid specialistische hulp en  onderzoek, zijn er de diagnoses migraine en clusterhoofdpijn gesteld. Ondanks hoge doseringen van verschillende medicijnen, voorgeschreven door een professor, had ik nog steeds erg veel pijn. Ik had moeite om normaal te functioneren tot ik in aanraking kwam met acupunctuur. Ik ben nog geen 10 behandelingen verder en ik kan zeggen dat ik praktisch geen hoofdpijn meer heb. Ik functioneer weer veel beter in het dagelijks leven. Echt een verademing!
Jeroen Immink, Soest

Ervaringen op acupinctuur behandeling per video

Dit vinden bezoekers van de acupunctuur behandelingen bij Paul Heijer.

Testimonial psoriasis

Psoriasis behandeling met acupunctuur, voeding en suppletie.

Testimonial postoperatief

Acupunctuur behandeling na 5 jaar pijn in been na 2x hernia operatie.

Testimonial artrose

Behandeling acupunctuur bij artrose pijn in handen.

Testimonial triggerfinger

Behandeling acupunctuur effectief bij triggerfinger.

Testimonial bekken

Chronische pijn in bekken beter door behandeling acupunctuur.

Testimonial schouder

Pijn door kalk afzetting in de schouder behandeld met acupunctuur.

Testimonial acupunctuur

Kiespijn, kniepijn en "hartklachten" met acupunctuur snel verbeterd.

Testimonial rugpijn

Lage rugpijn met één keer acupunctuur vrijwel over.

Testimonial rugklachten

Chronische lage rug pijn verhelpen met acupunctuur.