Darmklachten

Er zijn diverse soorten van darmklachten:

  • Colitis ulcerosa
  • Crohn
  • Diarree
  • Obstipatie
  • Prikkelbare darm syndroom
  • Spastische darm
  • IMD (intestinal mucosal dysfunction)

Colitis ulcerosa

Colitis ulcerosa is een ontstekingsverschijnsel van het slijmvlies van de dikke darm. Is vaak stress en voeding gerelateerd. Bij het ontlastingonderzoek blijkt vaak een verstoorde darmflora en substanties die wijzen op een kwetsbare conditie van de darmwand. Ooracupunctuur, in combinatie met adviezen volgend uit het ontlastingonderzoek, is meestal effectief. Dit is duidelijk binnen drie behandelingen. Bij verbetering gaan we door.

Ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn kenmerkt zich door ontstekingen in de dunne darm.
Deze is vaak stress en voeding gerelateerd. Bij het ontlastingonderzoek blijkt vaak een verstoorde darmflora en materiaal dat wijst op een verzwakte slijmvliesafweer.
Ooracupunctuur, in combinatie met adviezen volgend uit het ontlastingonderzoek, is vaak effectief. Na drie behandelingen moet er verbetering zijn om te besluiten verder te gaan met de behandelingen.

Diarree

Diarree kan verschillende oorzaken hebben. Ontlasting onderzoek geeft meestal duidelijkheid. Testen door middel van bioresonantie leiden bij diarree tot nodige voedingsadviezen. Maar ook uitsluitend een paar behandelingen met acupunctuur kan al afdoende verbetering geven.

Obstipatie

De oorzaak van obstipatie kan in de darm zitten maar kan ook ontwikkeld zijn door een gestagneerde leverfunctie. Beide zijn goed te behandelen. Zowel ooracupunctuur als de traditionele Chinese acupunctuur zijn goed inzetbaar. Vaak zijn er ook voedingsadviezen nodig. Drie acupunctuur behandelingen geeft duidelijkheid of de therapie aanslaat.

Prikkelbare darm syndroom

Wat vandaag de dag een prikkelbaar darm syndroom is, was vroeger een spastische darm. Ik heb daarbij alle mogelijk denkbare symptomen voorbij zien komen. De diagnoses zeggen feitelijk niets. Het is dus nodig naar het individuele beeld te kijken en zaken als beweging en stressbeheersing, maar vooral voeding, spelen vaak een rol. Vaak is een afdoende therapie niet mogelijk zonder de informatie te gebruiken die een ontlasting onderzoek oplevert. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een schimmel, gist, parasiet of een verstoorde darmflora. Het kan ook meezitten: het komt regelmatig voor dat iemand met een paar sessies acupunctuur al voldoende klachtenvermindering heeft.

Spastische darm

Wat vandaag de dag een prikkelbaar darm syndroom is, was vroeger een spastische darm. Ik heb daarbij alle mogelijk denkbare symptomen voorbij zien komen. Beide diagnoses zeggen feitelijk niets. Het is dus nodig naar het individuele beeld te kijken en zaken als beweging en stressbeheersing, maar vooral voeding, spelen vaak een rol. Vaak is een afdoende therapie niet mogelijk zonder de informatie te gebruiken die een ontlasting onderzoek oplevert. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een schimmel, gist, parasiet of een verstoorde darmflora. We starten met acupunctuur en kijken vervolgens of een ontlasting onderzoek nog nodig is.

IMD of "leaky gut"

De term leaky gut of lekkende darm wordt al jaren gebruikt binnen de natuurgeneeskunde. Het is een biochemisch probleem dat in de reguliere geneeskunde niet onderkend werd. Inmiddels kan men er niet omheen en heeft men deze aandoening een andere naam gegeven (intestinal mucosal dysfunction). Alleen een lichaamsvriendelijke aanpak met het nodige geduld kan uiteindelijk kans van slagen hebben. Bij het vermoeden van dit probleem zal er een uitgebreide screening moeten volgen op basis van een ontlastingonderzoek. Inmiddels is het oplossen van een leaky gut een stuk eenvoudiger dan een paar jaar geleden.

Acupunctuur effectief  bij darmklachten:

Testimonial

Van kleins af aan had ik al last van hevige buikpijnen. Naarmate ik ouder werd, werd dit helaas erger. Op mijn achttiende was het zelfs zo erg dat ik een half jaar van mijn studie heb moeten missen door de erge buikpijn. Door de artsen werd ik bestempeld als iemand met een prikkelbaar darmsyndroom. Toch bleef de buikpijn aanhouden en ben ik terecht gekomen bij meneer Heijer. Door middel van acupunctuur is mijn buik volledig tot rust gekomen en kan ik eindelijk, na 3 jaar altijd moe en lusteloos te zijn geweest van de pijn, weer normaal functioneren. Daarnaast hebben we samen gekeken naar waar ik wellicht allergisch voor kon zijn. Bij mensen met een prikkelbaar darmsyndroom wordt vaak aanbevolen om veel bruin brood te eten. Dit is echter juist niet de oplossing. Bij mij zijn bruin brood en melk uit den boze. Na een half jaar acupunctuur voel ik me fitter en heb ik vrijwel nooit meer last van buikpijn. Mijn omgeving ziet me als een totaal ander mens.
 
Ik wil u heel hartelijk bedanken voor al het goede werk dat u met mij verricht hebt.
Mede dankzij u kan ik in september naar Curacao vertrekken voor een half jaar stage in het buitenland. Dit had ik met mijn klachten voordat ik bij u kwam nooit kunnen doen.

anoniem

<< terug naar het overzicht