Hoofdpijn

Hoofdpijn

  • Aangezichtspijn
  • Cluster hoofdpijn
  • Migraine
  • Spanningshoofdpijn
  • Hoofdpijn door trauma (zie testimonial)

Aangezichtspijn

Aangezichtspijn of trigeminus neuralgie is een zeer hinderlijke klacht, die goed kan reageren op een combinatie van ooracupunctuur en Chinese acupunctuur. Een veelvoorkomende combinatie van pijn en spierzwakte is de facialis parese. Men moet voor beide indicaties wel rekening houden met een langzaam proces waar dus relatief veel behandelingen voor nodig zijn.

Cluster hoofdpijn

Clusterhoofdpijn is de ergste categorie van de hoofdpijnen. De meest aangewezen behandelvorm is ooracupunctuur.
Ook een aantal mineralen en vitaminen kunnen hierbij effectief zijn.

Migraine

Migraine is een vorm van hoofdpijn die uitstekend geschikt is voor ooracupunctuur. 
Ook andere vormen van acupunctuur kunnen ingezet worden. Het is een zeldzaamheid als de migraine niet afneemt.
Naast de acupunctuur zijn er ook supplementen die helpen de migraine te verminderen. Ook de minder bekende vormen van migraine, zoals migraine ophtalmique en de cervicale migraine, kunnen goed reageren op acupunctuur.

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn of 'tension headache' reageert goed op acupunctuur. Meestal is een vorm al voldoende effectief, maar bij deze klacht zijn alle 5 acupunctuur technieken goed in te zetten. Zie hier een zeer tevreden klant:

Testimonials

Jarenlang heb ik last gehad van ernstige hoofdpijnklachten. Gedurende een periode van 4 jaar met uitgebreid specialistisch onderzoek, zijn er de diagnoses migraine en clusterhoofdpijn gesteld. Ondanks hoge doseringen van verschillende medicijnen had ik nog steeds erg veel pijn. Ik had moeite om normaal te functioneren tot ik in aanraking kwam met acupunctuur. Ik ben nog geen 10 behandelingen verder en ik kan zeggen dat ik praktisch geen hoofdpijn meer heb. Ik functioneer weer veel beter in het dagelijks leven. Echt een verademing!

Jeroen Immink, Soest

 

Testemonial bij hoofdpijn na trauma

De reden van mijn bezoek aan Paul zijn klachten na een zinloos geweld incident. Hier heb ik lichte hersenletsel aan overgehouden. Klachten met betrekking tot cognitieve functies, duizeligheid, hoofdpijn, tinnitis, motorische problemen, concentratie en aandacht verdelen ruïneerden mijn leven. Ik was niet meer in staat mijn baan in de IT uit te oefenen en was 100% arbeidsongeschikt bevonden. Na een lange revalidatieperiode van ruim 2,5 jaar met bezoek aan diverse poliklinieken en therapeuten was ik uitbehandeld. 
Toen kreeg ik het advies om naar Paul te gaan. Zonder aarzeling en met de gedachte "baat het niet, schaadt het niet" een afspraak gemaakt. Vanaf de eerste afspraak resultaat, ongelooflijk! Artsen hadden mij immers verteld dat er niets meer aan te doen was. In tegendeel, dit is de eerste en enige behandeling die recht tot de bron van mijn klachten doordringt, ontstoord en neutraliserend werkt. Na een half jaar behandelingen ben ik weer 4 dagen per week werkzaam in mijn eigen vakgebied. Had ik dit maar eerder gedaan! Bedankt Paul!

Opmerking: alle mogelijk gevolgen trauma's zoals vallen, ongelukken, hersenschuddingen, whiplash of zoals hierboven beschreven, zinloos geweld kunnen goed reageren op acupunctuur en dan met name ooracupunctuur. De jongeman die hier zijn verhaal heeft gedaan is zonder enige aanleiding door 3 mannen in elkaar geslagen. Omwille van zijn werksituatie is deze tekst niet van een naam voorzien en dus anoniem.

 

<< terug naar het overzicht