Menstruatieklachten

Menstruatieklachten

  • Onregelmatige menstruatie
  • Pijnlijke menstruatie
  • PMS

Onregelmatige menstruatie

Onregelmatige menstruatie gaat vaak gepaard met andere klachten. De cyclus wordt aangestuurd vanuit de hypofyse in de hersenen. Deze hormoonklier staat weer onder invloed van andere hersengebieden. Het prikken van de reflexpunten op de oorschelp levert vaak een goed resultaat. Lees een ervaring onder aan deze pagina.

Pijnlijke menstruatie

Bij een pijnlijke menstruatie verloopt het afstotingsproces van het baarmoederslijmvlies te heftig. Ooracupunctuur gericht op ontspanning van de baarmoeder is meestal effectief. Lees een ervaring onderaan deze pagina.

PMS

Het premenstrueel syndroom (PMS) heeft vaak een enorme impact, zowel fysiek als mentaal. De hersengebieden, die invloed hebben op de regulatie van de hormoonhuishouding, worden via ooracupunctuur gunstig beinvloed. Soms is het effect al te bereiken met een klein aantal magneetbolletjes.

Al sinds jong af aan heb ik enorm veel last van een pijnlijke buik tijdens de menstruatie, tot flauwvallen aan toe. Zonder een flinke dosis pijnstillers en een warme kruik kwam ik er niet doorheen. Ook had ik vreselijk veel last van mijn hormonen en zat ik mijzelf en mijn omgeving flink in de weg. Ik heb nu drie behandelingen ooracupunctuur gehad en het resultaat is verbluffend. Ik heb nergens meer last van. Geen pijn in mijn buik meer, zelfs niet een klein beetje. Verder ben ik heel ontspannen, gelijkmatig en rustig tijdens de menstruatie. Mijn hormonenmonster is weg! Ik kan deze behandeling echt van harte aanbevelen en had gewild dat ik Paul een jaartje of 20 eerder had gevonden. Dat had mij een hoop ellende gescheeld. 

Monique Dormans, Soesterberg

<< terug naar het overzicht