Mentale klachten

Mentale en emotionele stoornissen

  • Concentratie stoornissen
  • Geheugen stoornissen
  • Examenvrees
  • Verwerkingsproblematiek

Concentratie stoornissen

Concentratie problemen komen veel voor. Concentratie is afhankelijk van de functie van de hersenstam en een gebiedje in de hersenen, de hippocampus. De hippocampus wordt ook geprikkeld bij teveel stress waardoor zijn functie van inprenting in het gedrang komt. Acupunctuur, voedingadviezen en supplementen is de volledige aanpak.

Geheugen stoornissen

Geheugen problemen komen veel voor. Vaak is het probleem niet gelegen in het lange termijn geheugen maar in het korte termijn geheugen of ook wel het werkgeheugen. Feitelijk is het een inprentingprobleem waardoor er geen informatie in de hersenen vastgelegd is. Inprenting gebeurd in de hippocampus. De hippocampus wordt ook geprikkeld bij teveel stress waardoor zijn functie van inprenting in het gedrang komt. Acupunctuur en voeding en eventueel supplementen is de effectieve aanpak.

Examenvrees

Examenvrees en plankenkoorts zijn erg lastig. Teveel stressgevoel staat presteren in de weg en dat is dan ook het aangrijpingspunt van de therapie. Het stressregulatie systeem in de hersenen wordt via ooracupunctuur tot rust gebracht.

Verwerking en rouw

Acupunctuur kan een goede ondersteuning zijn bij het verwerken van verdriet of trauma's. Vaak pas ik dit toe in combinatie met de begeleiding van een coach en AFT of EMDR technieken. Zie hieronder een bericht van één van mijn clienten.

Beste Paul,
Ik ben blij dat je mij geholpen hebt met het verwerken van mijn verdriet over mijn partner die 10 jaar geleden overleden is. 
Het leek wel of mijn emoties vastzaten en als ik aan hem dacht alleen maar vol kon schieten en ik was bijna niet bij machte dit verlies los te laten. Toen ik tegen je zei, " ik wil van dit gevoel af", zei je, "ik zal kijken wat ik voor je kan doen". Nadat je een aantal mininaaldjes op mijn oorschelp had geplaatst en daar zo'n 10 dagen mee had rondgelopen kon ik bijna niet geloven wat er gebeurde. Ik voel mij nu enkele maanden bevrijd van mijn emotionele pijn. Ik denk nog wel aan hem maar word niet meer overmand door emotionele pijn die ik daarvoor wel had. Dit voelt aan als een bevrijding. Dank voor je hulp, Jos. 

 

 

 

<< terug naar het overzicht