Overgangsklachten

Overgangsklachten

  • Gewichtstoename
  • Slaapstoornissen
  • Nachtzweten
  • Opvliegers
  • Stemmingswisselingen

Gewichtstoename

Gewichtstoename komt veel voor bij de overgang. Bij de aanpak van overgewicht, waarbij er minder geraffineerde koolhydraten en meer goede eiwitten gebruikt worden, blijkt dat andere overgangsklachten ook vaak afnemen. Dit wordt ondersteund met ooracupunctuur.

Slaapstoornissen

Slaapstoornissen gaan vaak samen met overgangsklachten. Acupunctuurpunten op de oorschelp die met de hormoonhuishouding te maken hebben worden dan behandeld met kleine magneetbolletjes.

Nachtzweten

Overmatig transpireren, vooral in de nacht, komen vaak voor bij overgangsklachten. verloop. Dit kan door ooracupunctuur, voeding en supplementen verholpen worden.

Opvliegers

Opvliegers hebben niet altijd uitsluitend met de overgang te maken. Soms speelt stress ook een grote rol. Met ooracupunctuur wordt zowel de hormonale disbalans als de stressreactie behandeld. Alleen bij onvoldoende resultaat adviseer ik ook een passend supplement. Hier volgt een kort videoverslag:

Stemmingswisselingen

Stemmingswisselingen bij de overgang zijn het gevolg van een verstoorde hormoonhuishouding. Bepaalde hersengebieden functioneren hierdoor anders.
Ooracupunctuur en bepaalde supplementen zijn effectief.

<< terug naar het overzicht