Overgewicht

Overgewicht

  • Leefstijl
  • Traagwerkende schildklier
  • Hyperinsulinemie/insuline resistentie
  • Eetstoornissen

Leefstijl

Overgewicht heeft in heel veel gevallen met leefstijl te maken. We denken dat wat we gemiddeld eten en drinken normaal is. Als we om ons heen kijken is overgewicht inmiddels ook normaal... Veel onderzoek op wetenschappelijk gebied heeft inmiddels voldoende informatie aangedragen om tot een effectieve aanpak te komen. De organen, die overprikkeld raken door onze leefstijl leveren een verstoorde stofwisseling en energiebalans op. Tijdens de intake wordt het effect van energetisch verantwoorde voeding uitgelegd. Ooracupunctuur wordt ingezet om het hongergevoel te beinvloeden en de bloedsuikerspiegel te stabiliseren.

Traagwerkende schildklier

Bij een traag werkende schildklier is voeding, suppletie en ooracupunctuur belangrijk. Het behandelen op stresstolerantie werkt besparend voor de stresshormonen en dit maakt vervolgens weer de weg vrij voor de productie van de noodzakelijke schildklierhormonen.

Hyperinsulinemie/insuline resistentie

Zodra er sprake is van overtollig buikvet, is dit vrijwel altijd een teken van insuline resistentie. Dit betekent dat de lichaamscellen niet voldoende reageren op insuline waardoor bloedsuikers niet gebruikt worden voor de energieprocessen binnen de cel.
In plaats daarvan worden de suikers voortdurend omgezet in vetweefsel. Ondertussen is de cel in 'energie nood' en dit is te bemerken in een voortdurend hongergevoel en gevoelens van lusteloosheid. Als dit mechanisme aanwezig is, dan is de behandeling duidelijk. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels al vele natuurlijke stoffen in kaart gebracht, die dit proces gunstig beinvloeden. Een combinatiesupplement is daarop ontwikkeld en blijkt heel effectief te zijn. Acupunctuur en verantwoorde voeding helpen het proces van afvallen.

Eetstoornissen

Overgewicht is vaak een gevolg van eetstoornissen zoals boulimia. De meeste mensen zijn wel in een bepaalde mate gevoelig voor stress en emoties. Deze gevoeligheid uit zich dan in compensatiegedrag. Snoepen, snaaien, teveel eten of drinken. In de ooracupunctuur lijkt de benadering van dit probleem veel op de behandeling van verslavingen. De aanpak is uitermate effectief.

<< terug naar het overzicht