Pijnklachten

Pijnklachten

Alle mogelijke vormen van pijn zijn effectief te behandelen met acupunctuur. De behandeling kan in enkele minuten tijd al pijnverlichting opleveren. De bedoeling is om bij de eerste behandeling de pijn duidelijk te verminderen en als het even kan de pijn volledig te laten verdwijnen.  Na drie behandelingen moet duidelijk zijn of de aanpak zinvol is en er dus een goede reden is om de behandelingen voort te zetten. Bij goed resultaat kan er al voldoende pijn afname zijn waardoor er niet eens drie behandelingen nodig zijn. De meeste verwijzingen van artsen en specialisten naar mijn praktijk hebben te maken met het behandelen pijn. Testimonial acupunctuur:

 • Hoofd
 • Nek
 • schouder
 • Elleboog
 • Pols
 • Hand
 • Romp
 • bekken
 • Lage rug
 • Heup
 • Knie
 • Enkel
 • Voet

Hoofd

Pijn in het hoofd is goed te beinvloeden door ooracupunctuur. Vaak neemt de pijn al af tijdens de eerste behandeling. Ook schedelacupunctuur en Dry Needling kunnen zeer snel effectief zijn. Ook jarenlange pijn kan uiteindelijk enorm afnemen of zelfs volledig verdwijnen. Drie behandelingen moeten voldoende zijn om z'n effectiviteit te bewijzen. Klik hier voor de verschillende hoofdpijn vormen.

Nek, hernia e.a.

Pijn in de nek is goed te beïnvloeden door ooracupunctuur. Vaak neemt de pijn al af tijdens de eerste behandeling. Ook schedelacupunctuur en Dry Needling kunnen effectief zijn. Ook jarenlange pijn kan uiteindelijk enorm afnemen of zelfs volledig verdwijnen. Drie behandelingen moeten voldoende zijn om z'n effectiviteit te bewijzen. Hernia en whiplash van de nek zijn ook goed behandelbaar. Uitstralende pijn vanuit de nek naar het hoofd of de armen nemen af, soms al na één behandeling.

"Mijn moeder zei zonet tegen mij dat zij haar nek in de afgelopen 20 jaar niet zo ver heeft kunnen draaien zoals ze dat na een paar naalden van jou wel kan. Ik hoop dat het met haar onderrug ook zo succesvol zal zijn de volgende keer. We gaan het meemaken! eerste succes is in ieder geval geboekt en dank daarvoor. Ben blij dat ik mijn moeder over de streep heb kunnen trekken en al na 5 minuten verschil heeft mogen ervaren". Groet, Saar Rypkema 

Schouder

Pijn in de schouder reageert goed op acupunctuur. Peesklachten, slijmbeursontstekingen, kalk afzettingen kunnen allemaal verbeteren door acupunctuur. Een spectaculaire verbetering al na één behandeling bij iemand met een ernstige frozen shoulder, is voor mij de start geweest om mij helemaal te verdiepen in met name de ooracupunctuur. Ik wist wat er wel en vooral niet mogelijk was met fysiotherapie maar dit gaf een verpletterende indruk. Veel mensen kunnen dit inmiddels onderschrijven. Testimonial schouder:

Sinds enkele jaren heb ik problemen met mijn schouder. Ik had last van inspanningspijn in mijn schouder en hiervoor heb ik een cortisone injectie, fysiotherapie en enkele rustkuurtjes gehad. Niets hielp, de klachten bleven aanhouden. Op aanraden van een familielid ben ik naar Paul Heijer gegaan voor acupunctuur. Na het zetten van enkele naaldjes voelde mijn schouder onmiddelijk beter aan en dit is zo gebleven. Mijn schouder ben ik weer aan het belasten en daarvan ondervind ik geen enkele hinder. Ik heb nog een tweede behandeling ondergaan om de laatste kleine irritatie weg te halen. Het voelt heerlijk om na jaren last te hebben gehad van mijn schouder, weer te kunnen sporten. Ik ben uiterst tevreden over het resultaat en raad deze behandelmethode ook zeker aan in mijn omgeving. Albert Hanegraaf.

Elleboog, tennisarm, golfersarm

Pijn in de elleboog is goed te beinvloeden door ooracupunctuur. Vaak neemt de pijn al af tijdens de eerste behandeling. Ook schedelacupunctuur en Dry Needling kunnen zeer snel effectief zijn. Ook jarenlange pijn kan uiteindelijk enorm afnemen of zelfs volledig verdwijnen. Drie behandelingen moeten voldoende zijn om z'n effectiviteit te bewijzen. De meest voorkomende klacht in dit gebied is epicondilitis lateralis, ofwel de tennisarm. Wetenschap toont aan dat acupunctuur verreweg het meest effectief is bij deze aandoening. Andere behandelvormen hebben zelfs geen wetenschappelijk draagvlak. Ook de zogenaamde 'golfersarm'' of epicondilitis medialis is goed te behandelen. In ieder geval moet er na drie behandelingen duidelijk sprake zijn van verbetering. Alleen dan ga ik door met de behandeling. Soms zijn we binnen drie behandelingen klaar.

Pols, Quervain

Pijn in de pols is goed te beinvloeden door ooracupunctuur. Vaak neemt de pijn al af tijdens de eerste behandeling. Ook polsacupunctuur, schedelacupunctuur en Dry Needling kunnen zeer snel effectief zijn. Ook jarenlange klachten bij een carpaal tunnel syndroom of de aandoening  'Quervain' kan uiteindelijk enorm afnemen of zelfs volledig verdwijnen. Drie behandelingen moeten voldoende zijn om z'n effectiviteit te bewijzen. Dan heeft het zin om verder te gaan met acupunctuur.

Hand en vingers

Pijn in de hand en vingers is te behandelen met ooracupunctuur. Vaak neemt de pijn al af tijdens de eerste behandeling. Als het om pijn in een vingergewricht gaat is de behandeling via ooracupunctuur een heel precies klusje. Het is in dit geval millimeterwerk maar het is te doen. Ook jarenlange pijn kan uiteindelijk enorm afnemen of zelfs volledig verdwijnen. Drie behandelingen moeten voldoende zijn om zijn effectiviteit te bewijzen. Veelvoorkomende klachten die behandelbaar zijn de triggerfinger, ziekte van Dupuytrin en artrose en reumatische artritis.

Testemonial triggerfinger:

Testimonial artrose in vingers:

Romp

Pijn de romp is goed te beinvloeden met ooracupunctuur. Vaak neemt de pijn al af tijdens de eerste behandeling. Ook schedelacupunctuur en Dry Needling kunnen zeer snel effectief zijn. Ook jarenlange pijn kan uiteindelijk enorm afnemen of zelfs volledig verdwijnen. Drie behandelingen moeten voldoende zijn om zijn effectiviteit te bewijzen. Ook pijn op het borstbeen wat bekend staat als het Syndroom van Tietze, is effectief te behandelen. Pijnlijke ribben, vaak na een trauma, reageren goed op acupunctuur. Een zeldzame klacht, navelpijn, vaak na een kijkoperatie via de navel, reageert meestal goed.

Lage rug, hernia e.a.

Pijn in de lage rug is goed te beinvloeden met ooracupunctuur. Vaak neemt de pijn al af tijdens de eerste behandeling. Ook schedelacupunctuur en Dry Needling kunnen zeer snel effectief zijn. Ook jarenlange pijn kan uiteindelijk enorm afnemen of zelfs volledig verdwijnen. Drie behandelingen moeten voldoende zijn om zijn effectiviteit te bewijzen. Een veelvoorkomende diagnose is de zogenaamde aspecifieke lage rug klacht waar regulier een afwachtend beleid voert. Dit afwachten hoeft niet. Acupunctuur geeft voor veel mensen op korte termijn verlichting. Ook pijn en zelfs tintelingen en spierkrachtsverlies ten gevolge van een hernia kunnen heel goed reageren. Testimonial rugklachten:

Bekken

Pijn ten gevolge van een bekkenverwringing of door irritatie van het SI (sacro iliacaal) gewricht kan goed reageren op de verschillende vormen van acupunctuur. Ook een pijnlijke stuit is zinvol om met acupunctuur te behandelen. Eerst is het zinvol om een ervaren manueeltherapeut in te schakelen. Zolang de botstukken niet goed staan, al is het maar een millimeter, zal de acupunctuur de pijncirkel niet volledig kunnen doorbreken. Pijn in het bekkengebied kan ook andere oorzaken hebben en daar zal ik als behandelaar altijd goed op letten. Testimonial bekken:


Heup

Pijn in de heup is goed te beinvloeden met ooracupunctuur. Vaak neemt de pijn al af tijdens de eerste behandeling. Ook schedelacupunctuur en Dry Needling kunnen zeer snel effectief zijn. Ook jarenlange pijn kan uiteindelijk enorm afnemen of zelfs volledig verdwijnen. Drie behandelingen moeten voldoende zijn om zijn effectiviteit te bewijzen. Ook artrose, pijnlijke peesaanhechtingen en slijmbeursontstekingen in dit gebied zijn goed te behandelen.

Knie

Pijn in de knie is goed te beinvloeden met ooracupunctuur. Vaak neemt de pijn al af tijdens de eerste behandeling. Ook schedelacupunctuur en Dry Needling kunnen zeer snel effectief zijn. Ook jarenlange pijn kan uiteindelijk enorm afnemen of zelfs volledig verdwijnen. Drie behandelingen moeten voldoende zijn om zijn effectiviteit te bewijzen. Onder andere retropatellaire klachten (pijn achter de knieschijf) reageren goed. Zie testemonial hieronder.

Enkel

Pijn in de enkel is goed te beinvloeden met ooracupunctuur. Vaak neemt de pijn al af tijdens de eerste behandeling. Ook schedelacupunctuur, enkelacupunctuur en Dry Needling kunnen zeer snel effectief zijn. Ook jarenlange pijn, bijvoorbeeld na een ernstige verstuiking, kan uiteindelijk enorm afnemen of zelfs volledig verdwijnen. Drie behandelingen moeten voldoende zijn om zijn effectiviteit te bewijzen. Is het duidelijk verbeterd, dan gaan we door met behandelen.

Voet

Pijn in de voet is goed te beinvloeden met ooracupunctuur. Vaak neemt de pijn al af tijdens de eerste behandeling. Ook schedelacupunctuur en Dry Needling kunnen zeer snel effectief zijn. Als het om pijn in een teengewricht gaat is de behandeling via ooracupunctuur een heel precies klusje. Het is in dit geval millimeterwerk, maar het is te doen. Ook jarenlange pijn kan uiteindelijk enorm afnemen of zelfs volledig verdwijnen. Drie behandelingen moeten voldoende zijn om zijn effectiviteit te bewijzen.

ervaringen

Jaren geleden werd ik slachtoffer van een ongeval en hierdoor ben ik in minder dan twee jaar tijd vijf keer geopereerd. Ik gebruikte dan ook regelmatig zware pijnstilling. Ik geloofde absoluut niet dat Paul daar, gegeven de ernst van mijn letsel, wat aan zou kunnen doen. Maar ach, waarom zou ik het niet proberen. Ik gooide alle bijkomende klachten op tafel en liet Paul prikken. De tranen sprongen in mijn ogen. Ik voelde de pijn in mijn been niet meer! Ik ken Paul nu een half jaar en mijn leven is, op veel gebieden, echt veranderd. ik heb nog wel pijn bij belasting maar ik slik nog maar hoogst zelden pijnstillers en ik zit veel lekkerder in mijn vel.

Sarah

<< terug naar het overzicht