Hartklachten

Hartklachten

  • Hartritmestoornissen
  • Hoge bloeddruk
  • Aderverkalking
  • Te hoog cholesterol

Hartritme stoornissen

Deze reageren vaak goed op ooracupunctuur. De behandeling is gericht op het tot rust brengen van het symphatische zenuwstelsel. Dit is overactief bij stress en hartkloppingen. na drie behandelingen moeten de hartkloppingen dudelijk afgenomen zijn om te concluderen of het helpt. Soms is het na één behandeling al goed te merken. Verder besteed ik aandacht aan de mineraalhuishouding. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het daarin vaak tekort schiet.

Hoge bloeddruk.

In het halsgebied ligt een sensor die informatie omtrent de bloeddruk naar de hersenen geeft. Maar al te vaak blijkt dat het normaliseren van de spanning van de spieren in de nek en hals het probleem van een te hoge bloeddruk oplost.Is er sprake van overgewicht, dan zal dit natuurlijk ook aangepakt moeten worden. Daar kan ik gericht bij helpen. Wanneer de gevoeligheid voor insuline weer normaal wordt bij het afvallen, neemt in de regel de bloeddruk ook af. Er zijn wetenschappelijke publicaties waarin melding wordt gemaakt van de relatie bloeddruk en insuline gevoeligheid van het lichaam.

Aderverkalking.

Aderverkalking of atherosclerose is een onderdeel van de hart- en vaatziekten en nog steeds doodsoorzaak nummer 1. Binnen de acupunctuur is daar m.i. niets aan te doen. Wel kan het zinvol zijn om bijvoorbeeld op het gebied van stress te behandelen met acupunctuur. De meer ontspannen mens herstelt beter wel in algemene zin. Op die manier heeft acupunctuur indirect wel een goede invloed op aderverkalking. Het verbeteren van de bloedvaten is bij uitstek iets voor voeding en de orthomoleculaire geneeskunde. Daarin is veel onderzoek gedaan en met voedingsadviezen en supplementen valt er veel te verbeteren.

Over cholesterol is een hoop te doen. Een te hoog cholesterol wordt steeds meer gezien als een gevolg in plaats van een oorzaak van een slechte vaatconditie. Door goede voedingskeuze en supplementen wordt er meer aan de oorzaak gewerkt. Het kan echter ook zijn dat het cholesterol onvoldoende omgezet wordt naar galzuren waardoor de cholesterol waarde stijgt. Ook dit probleem is te beinvloeden. Dit gebeurt met acupunctuur en een supplement. Verder zijn er steeds meer signalen uit wetenschappelijke hoek die aangeven dat de LDL cholesterol eigenlijk niet het predikaat slecht verdient. LDL cholesterol is een preventief actief werkende stof tegen dementie en kanker.........

Testimonial

Hier in vogelvlucht mijn verhaal.
In 2010 kreeg ik last van hartflutteren, na veel onderzoeken o.a een catheterisatie kreeg ik een ablatie. Direct na de ablatie kreeg ik andere klachten, pijn en druk op mijn borst met uitstraling en  tinteling in mijn arm,lip en kin.
Het was zo erg dat ik zelfs de autogordel niet meer om kon, die drukte te veel.
Toen begon de zoektocht naar een oplossing voor mijn probleem.
Eerst de cardioloog, andere medicatie, harttesten, fysiotherapie, ademhalingstherapie.
Naar de longarts, inspanningstesten,naar de maag-lever-darm arts en de reumatoloog.
Scan van mijn nek, spuiten in mijn borst maar nog steeds geen resultaat.
Ik ben geadviseerd om naar Paul Heijer te gaan voor acupunctuur.
Na de eerste behandeling al was de druk weg, wat een opluchting
Na de tweede behandeling was de pijn weg, en dat is inmiddels al 8 weken zo en het lijkt erop dat het definitief over is. Wat een rust in mijn lichaam.

 
Aart Bakker Utrecht

<< terug naar het overzicht