Hooikoorts, jeuk, eczeem en benauwdheid. Acupuncturist Paul Heijer is deskundig en heeft praktijk in Zeist en Culemborg.

Allergie
  • Hooikoorts
  • Eczeem
  • Voedsel allergie

Hooikoorts

Hooikoorts is een vorm van allergie. De behandeling van hooikoorts kan zowel door Chinese acupunctuur als door ooracupunctuur. Voordeel van de ooracupunctuur is dat het meestal direct verlichting geeft. De behandelingen zijn in de regel 1x per 3 weken en lopen tot aan het eind van de hooikoorts periode. Soms is de keuze voor bioresonantie beter. Hooikoorts is een voorbeeld van een aandoening waarbij acupunctuur als een wetenschappelijk bewezen geneeswijze aangemerkt wordt. Dit volgens een rapport uit 2002 van de Wereld Gezondheids Organisatie. Na drie behandelingen is het duidelijk of het helpt tegen de hooikoorts.

Eczeem

Bij het behandelen van eczeem is een combinatie van acupunctuur, voeding en voedingsupplementen vaak effectief. Bij onvoldoende verbetering maak ik gebruik van de informatie uit een uitgebreid ontlastingonderzoek. Soms speelt allergie een rol. Mogelijk kunnen behandelingen met bioresonantie nog zinvoller zijn. Vaak adviseer ik een specifieke manier om binnen enkele dagen de darmen volledig te saneren. De darmflora heeft vrijwel altijd een invloed op de huidfunctie. Na drie behandelingen moet er verbetering zijn om op basis daar van door te gaan.

Voedselallergie

Er bestaan verschillende soorten van voedselallergien . Als de reactie in het maag en darmsysteem plaatsvindt, kan ooracupunctuur goed helpen. Is de voedselovergevoeligheid een gevolg van een zogenaamde 'lekkende darm', dan is de aanpak geheel anders. Om te achterhalen of er sprake is van zo'n lekkende darm is een ontlasting onderzoek noodzakelijk. Het testen van de specifieke overgevoeligheden gebeurt met bioresonantie. 

<< terug naar het overzicht